ماهی سونگ
سونگ (نام علمی: Luciobarbus esocinus) گونهای بزرگ از ماهیها از ردهٔ پرتوبالگان بوده که بومی رودخانه دجله و فرات و کشورهای ایران (رودهای مرزی در استان خوزستان و کرمانشاه)، عراق، سوریه و ترکیه است.
این گونه به عنوان ماهی خوراکی بسیار گرانبها است، اما به دلیل صید بیرویه و از بین رفتن زیستگاه تعداد آنها کاهش یافته و باعث آسیبپذیری آن شدهاست. این گونهٔ ماهی در دوران باستان نیز مشهور و مورد توجه بودهاست و تصاویری از ۱۵۰۰–۱۰۰۰ سال پیش از میلاد وجود دارد که نشان میدهد کشیشان آشوری و بتها پوشیده از پوست این ماهی هستند.
ویژگی ها :
طول این ماهی حداکثر تا ۲٫۳ متر (۷٫۵ فوت) و وزن آن تا ۱۴۰ کیلوگرم (۳۱۰ پوند) گزارش شدهاست اما بهطور معمول دارای طولی معادل ۱–۱٫۵ متر (۳٫۳–۴٫۹ فوت) و وزن ۶۰ کیلوگرم (۱۳۰ پوند) است. این گونه یکی از بزرگترین گونههای کپورماهیان است و میتواند دستکم تا ۱۷ سال عمر کند. این ماهی دارای یک سر بزرگ، با دهانی فاقد دندان است. بدن این ماهی نقرهای رنگ است و با فلسهای کوچکی پوشانده شدهاست. این ماهی دارای یک بالهٔ پشتی و یک جفت بالهٔ سینهای و شکمی است و بالهٔ مخرجی و دمی آن زرد رنگ است.
پراکندگی، زیستگاه و رفتار :
ماهی سونگ گونهای بومی حوضههای آبریز رودخانههای فرات و دجله است و در کشورهای ایران، عراق، سوریه و ترکیه پراکندگی دارد. ماهیهای بزرگتر معمولاً در رودهای بزرگ و عمیقتر دیده میشوند و فقط جهت تخمگذاری به نقاط کم عمق تر مهاجرت میکنند. این ماهی از طیف وسیعی از غذاها اعم از زئوپلانکتونها، بیمهرگان، ماهیها، پرندگان و همچنین از فیتوپلانکتون استفاده میکند اما بهطور معمول ماهیهای کوچکتر، حدود نیمی از غذای این گونه را تشکیل میدهند.
دیدگاهتان را بنویسید